The place to be voor bak liefhebbers

Appel kaneel crumble

Appel kaneel crumble

Welke smaken horen nu echt bij de herfst? Voor mij zijn dat echt appels , appel en kaneel dat is voor mij echt uitgesproken herfst. Daarom maakte ik deze appel kaneel crumble.

Ik vind het heerlijk om mijn herfstmaaltijd af te sluiten met een heerlijk stukje appel kaneel crumble, al is het ook wel heel lekker om bij de koffie of thee te eten.
Van de week had ik nog veel appels in de fruitschaal liggen die eigenlijk echt op moesten , dus was het weer is tijd voor deze heerlijke appel kaneel crumble.

Dit recept is genoeg voor 4 crème brulee bakjes. Mocht je het nou liever in een ovenschaal willen maken zodat je veel meer porties hebt, verdubbel dan gewoon het recept.

Wat heb je nodig:

Crumble:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 35 gram suiker

Appel kaneel vulling:

  • 3 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 gram suiker

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.  Schil en snij de appels in kleine stukjes.
Meng de appelstukjes , kaneel en suiker voor de appel kaneel vulling in een kom en schep dit in de crème brulee bakjes.

Doe de bloem , boter en suiker voor het deeg bij elkaar en maak hier een kruimeldeeg van. Dit doe je door het deeg en beetje te kneden en dan tussen je handen te wrijven zodat er kruimels ontstaan.

Verdeel het kruimeldeeg over de appel kaneel vulling en bak de crumble goudbruin in ongeveer 20 min.

Wat zijn voor jou echte herfstsmaken?

Liefs,
Candy



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *