the place to be voor kook liefhebbers

zelfgemaakte tortilla chips

zelfgemaakte tortilla chips

Vandaag deel ik een eenvoudig recept voor zelfgemaakte tortilla chips. Dit recept is zo eenvoudig en lekker dat moet je echt een keer geprobeerd hebben.

Laatst had ik een groot pak tortilla wraps gehaald alleen waren dat wel veel wraps voor ons , dus belandde er een aantal tortilla wraps in een zak in de koelkast.
Om het er te weinig waren om er nog een keer van avond te eten moest ik er iets anders mee want weg gooien is ook zo zonde.

Die dag maakte ik ook deze heerlijke guacamole dus bedacht ik mij als ik er nou eens tortilla chips van maak om te dippen? En zo is dit recept ontstaan voor zelfgemaakte tortilla chips.

Wat heb je nodig:

  • 2 a 3 tortilla wraps
  • scheut olijf olie
  • snufje zout

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smeer de tortilla wraps aan allebei de kanten in met olijfolie en snij er driehoekjes uit of andere vormen die je maar wilt.
Leg de chips op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi er zout overheen.
Bak de chips in het midden van de oven in ongeveer 8-10 min tot de randjes bruin kleuren.
Haal de tortilla chips uit de oven en laat ze goed afkoelen.

Serveer met deze heerlijke zelfgemaakte guacamole of andere dip.

Wat vind jij van deze zelfgemaakte tortilla chips? Ga je zo ook een keer maken?

Liefs,
Candy



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *