The place to be voor kook liefhebbers

Oliebollen

Oliebollen

Verras je visite of gezin met zelfgemaakte oliebollen tijdens de jaarwisseling door middel van dit super makkelijke recept.

Ik maak eigenlijk altijd zelf oliebollen omdat ik dat veel lekkerder vind dan de oliebollen uit de winkel of kraam.
Door zelf oliebollen te bakken kom ik al echt in de stemming voor de jaarwisseling.
Deze oliebollen maakte ik met rozijnen omdat wij dat hier in huis het lekkerst vinden , vind je rozijnen nou niet lekker dan kan je ze gewoon weglaten uit het recept of bijvoorbeeld vervangen door cranberries.
Met dit recept heb je ongeveer genoeg beslag voor 25-30 stuks.

 

Wat heb je heb je nodig:

  • 600 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 30 gram suiker
  • 300 gram rozijnen
  • 500 ml melk
  • 1 ei
  • zonnebloemolie

 

 

Hoe maak je het:

Wel de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water.
Verwarm de melk tot het lauwwarm is en los hier in het gist en suiker op.
Doe de bloem in een kom en mix het ei erdoor.
Voeg het melkmengsel bij de bloem en mix met deeghaken er een gladbeslag van.
Haal de rozijnen uit het water en dep ze droog , spatel de rozijnen door het beslag.
Leg een iets wat vochtige theedoek over het beslag en zet het op een warme plek en laat het beslag minimaal een uurtje reizen.

Verhit de zonnebloemolie in pan met dikke bodem en doe een ijslepel beslag in de pan.
Vaak doe ik 3 a 4 oliebollen tegelijk in de pan.
Zodra een oliebol gaar is aan een kant draaien ze makkelijk of vanzelf om.
Bak zo de oliebollen goudbruin en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

 

Een fijne jaarwisseling en hopelijk tot volgend jaar!

Liefs,
Candy

 

 



2 thoughts on “Oliebollen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *