The place to be voor bak liefhebbers

Zelfgemaakte lasagne

Zelfgemaakte lasagne

Ja je leest het goed zelfgemaakte lasagne , je zou het misschien niet meteen denken bij een blog met allemaal bak recepten maar ook voor een lasagne heb je een oven nodig.
Dit recept voor zelfgemaakte lasagne was zo goed gelukt dat ik hem wel wilde delen.

Ik vind zelfgemaakte lasagne zoveel lekkerder dan die uit hetย  pak of de kant en klare versie.
Dit keer was het recept zo goed gelukt dat ik hem wel wilde delen.
Het fijne aan een lasagne is dat je het in zoveel varianten kan maken maar dit recept is voor een traditionele lasagne.

Wat heb je nodig:

  • 500 gram gehakt
  • 600 gram Italiaanse groente ( dit kan uit een zakje of snij verschillende groentes in stukjes )
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • blikje tomatenpuree ( 14 gr. )
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram geraspte kaas
  • lasagne bladen
  • zout en peper

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en snipper de ui en knoflook.
Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt rul voeg hierbij de ui en knoflook en bak nog even mee.
Voeg de tomaten puree toe en bak dit licht aan.
Voeg de groente in de pan en bak dit een paar minuten mee en voeg de tomatenblokjes toe.
Breng dit al roerend aan de kook en breng op smaak met zout en peper.

Pak een ovenschaal en doe er eerst een laagje saus in dan een laagje lasagne bladen.
Bouw op de manier de lasagne op en eindig met een laagje saus.
Strooi daar de geraspte kaas overheen en bak de lasagne voor ongeveer 40 / 45 min. in de oven.

Vind jij zelfgemaakte lasagne ook veel lekkerder dan de kant en klare versie of uit pak?

Liefs,
Candy

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *