the place to be voor kook liefhebbers

Vegetarische pizza

Vegetarische pizza

Zelf pizza maken is niet moeilijk en nog een stuk lekkerder dan die uit de winkel ook. Vandaag geef ik je het recept voor de perfecte vegetarische pizza.

Zelf ben ik gek op pizza en wilde daarom een keer eigen variant maken. Het ideale van zelf pizza maken is dat je zelf gewoon kan bedenken wat je er allemaal op wilt en er dus alleen maar dingen op je pizza zitten die je echt lekker vind.

Dit keer koos ik voor een vegetarische pizza omdat ik niet zo veel zin had in vlees.
Het recept is voor 2 pizza’s

Wat heb je nodig:

Voor de pizzabodems:

  • 300 gram bloem
  • zakje gist
  • 200 ml lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

Voor de topping:

  • groot blik tomatenpuree
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 courgette
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 250 gram champignons
  • geraspte kaas

Hoe maak je het:

Meng het bloem met het zout en gist, zout en gist werken elkaar tegen als ze elkaar indirect raken dus probeer ze gescheiden bij het bloem te doen. Als ze eenmaal door het bloem gemengd zijn maakt het niet uit.

Doe nu de andere ingrediënten bij het bloem en kneed er nu een soepel en elastisch deeg van dit kan je met de hand of keukenmachine doen.
Laat het deeg een uur reizen.

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verdeel de deegbal in 2 gelijke deegballen en maak van elke deegbal één ronde pizzabodem.
Beleg de bodems met alle ingrediënten voor de topping en bak ze in ongeveer 20 min gaar in de oven.

Wat is jouw favoriete pizza?

Liefs,
Candy

 

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/18283801/?claim=f7zsmmv6cdz”>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *