the place to be voor kook liefhebbers

Pastasalade met pesto

Pastasalade met pesto

Heerlijk voor warme dagen deze pastasalade met pesto, ook is hij erg lekker voor als lunch , bbq of picknick gerecht.
Het is een makkelijke en snel gerecht dus voor je het weet heb je een heerlijke pastasalade op tafel staan.

Van de week is het nog een paar dagen warm geweest en ik had pasta op de planning staan. Omdat het plots toch weer zomer was geworden had ik eigenlijk geen zin om warme pasta te eten , dus wat doe je dan met pasta? Ja juist dan maak je er gewoon een pasta salade van.

Door een paar ingrediënten van mijn originele recept te vervangen door andere ingrediënten kwam deze heerlijke pastasalade met pesto te voorschijn. Deze pastasalade komt zeker vaker bij op tafel.
Je kan deze pastasalade als hoofdgerecht eten maar als bijgerecht voor je bbq of picknick is ook zeker een aanrader.
Dit recept is voor ongeveer 4-6 porties.

Wat heb je nodig:

  • 350 gram farfalle pasta
  • 1 rode paprika
  • zak mini mozzarella bolletjes
  • 5 a 6 gedroogde zontomaatjes
  • 4 eetlepels groen pesto
  • 100 gram pijnboompitten

Hoe maak je het:

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing en laat afkoelen, mocht je nou haast hebben kan je de gekookte pasta ook afspoelen onder koud water.
Snij de paprika en gedroogde zontomaatjes in stukken en meng ze door de pasta.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
Meng nu alle ingrediënten door de pasta.

Eet jij ook liever een pastasalade op warme dagen?

Liefs,
Candy



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *