the place to be voor kook liefhebbers

Doperwten risotto met pesto

Doperwten risotto met pesto

Risotto klinkt heel ingewikkeld maar dat is het eigenlijk niet. Het voordeel van risotto is dat je er eigenlijk alles mee kan maken.
Ik maakte deze doperwten risotto met pesto variant en deel het recept met jullie.

De eerste keer dat ik risotto ging maken had ik er een vrije middag voor uitgetrokken , eigenlijk ging ik er gewoon stomweg van uit dat het een ingewikkeld proces zou zijn waar ik continue op moest letten.
Eenmaal het recept een aantal keer door gelezen te hebben ben ik maar gewoon begonnen , en wat blijkt? Het is echt super easy.
Nu maak ik zelfs risotto als ik weinig tijd heb of tussen door wat moet doen.

Dit recept voor doperwten risotto met pesto is genoeg voor 4 personen.

Wat heb je nodig:

  • 400 gram risotto rijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 450 gram diepvries doperwten
  • 100 gram hamreepjes
  • 4 eetlepels groene pesto
  • klein klontje boter
  • Parmezaanse kaas
  • Eventueel peper en zout

 

Hoe maak je het:
Snipper het uitje fijn en verhit wat olie in een pan met een dikke bodem.
Fruit hierin het gesnipperde uitje ongeveer 5 min.
Giet de risotto in de pan en roer het goed door tot ze glazig beginnen te zien.

Giet wat van de groentebouillon in de pan en breng het al roerend aan de kook. Laat het zachtjes koken tot het vocht bijna verdwenen is en giet er dan nog een beetje groentebouillon bij.
Herhaal deze stappen tot al je groentebouillon op is.

Voeg als het laatste beetje bouillon bijna verdampt is de erwten toe en laat deze nog even mee koken.
Haal de pan van het vuur en voeg nu het klontje boter , hamreepjes en pesto toe.
Roer dit goed door elkaar en breng eventueel op smaak met peper en zout en strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de risotto.

En zo eenvoudig is het om zelf risotto te maken.
Wat doe jij het liefst door je risotto heen?

Liefs,
Candy

 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *